klubbmagasin for sarpsborg 08

utgave 1 - 2023

Starter gatelag
– førstetrening i april

Sarpsborg 08 har besluttet å starte gatelag. Den første treningen vil være på Sarpsborg stadion midt i april.

-Nicolay Kaspersen er lagets trener, sier kommersiell leder i Sarpsborg 08,

Pål Tønnesen

"

Tekst: Jon Henriksen

Tiltaket er et aktivitetstilbud for personer md rusutfordringer. Sarpsborg 08 blir den 30 klubben i Norge som starter gatelag.

To treninger i uka

Gatelaget skal altså starte å trene midt i april og det blir i første omgang to treninger i uka.

Sarpsborg 08 samarbeider med Sarpsborg kommune om gatelagsprosjektet.

Allerede i 2011 så det første gatelaget dagens lys i regi av Fredrikstad Fotballklubb. Fire år senere ble Fotballstiftelsen etablert, da med sju gatelagsklubber. Dette er antakeligvis idretts-Norges største samfunnsprosjekt.

Positive ringvirkninger

Erfaringene er at det å ha gatelag gir svært mange positive ringvirkninger i lokalsamfunnet. Så langt viser tallene, at mange hundre personer har kommet i lønnet arbeid, begynt på skole eller deltar på arbeidstreningstiltak

-Gatelaget er et lavterskeltilbud for mennesker med rusrelaterte lidelser, uavhengig av kjønn, etnisitet og seksuell legning, Alle som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus kan delta. Det er ingen aldersgrense, forteller Pål Tønnesen.

Verdens beste ettervern

En studie utført av Universitet i Sørøst Norge i 2019 bekrefter gatelagenes suksess. Funnene er krystallklare. De viser at felleskap og tilhørighet innenfor rammen av fotball, fungerer som et springbrett for spillernes recoveryprosess og til å komme seg videre i livet.

-Dette dreier seg om verdens beste ettervern, fastlås det i en rapport fra Senter for psykisk helse og rus.

Chair, Font

Nicolay Kaspersen skal trene Sarpsborgs første gatelag.

"

Vision care, Flash photography, Glasses, Smile, Happy

ærefullt oppdrag for landslaget

Heidi Arneberg er sikkerhetsansvarlig i Sarpsborg 08. Nå har hun fått et ærefullt tilleggsoppdrag av Norges Fotballforbund.

Sarpsborg 08s sikkerhetssjef med

Tekst: Jon Henriksen

5. juli setter det norske kvinnelandslaget i fotball kursen mot New Zealand, for å spille VM. Med på flyet er altså Heidi Arneberg, som skal passe på sikkerheten til de norske landslagsspillerne.

Fem uker borte

-Det blir fem spennende uker. Jeg ble nesten helt satt ut da jeg fikk forespørselen, og jeg måtte gå i tenkeboksen. I ettertid er jeg glad for at jeg takket ja, selv om jeg blir fem uker borte fra familien, sier Heidi Arneberg.

Jobben den pensjonerte politikvinnen skal utføre i New Zealand blir litt annerledes enn den hun har er vant med fra Sarpsborg.

Risikovurdering

-Foran eliteseriekampene her hjemme gjør jeg en risikovurdering, men denne vurderingen er allerede foretatt når det gjelder VM-kampene. Min oppgave er å prioritere spillernes og ledernes sikkerhet. Fokuset blir altså en smule annerledes, men det skal gå bra.

Heidi Arneberg har et langt liv i politiet bak seg. Det å gjøre vurderinger, analyser og lese rapporter er hun vant. Arneberg er altså bokstavelig talt på hjemmebane. I Sarpsborg 08 har hun vært frivillig siden før klubben skulle spille Europacup.

Regler som må følges

-Det var lærerikt og spennende å være med og ha ansvar i forbindelse med Europacupen. Her var det strenge krav og ingen slinger i valsen, understreker Arneberg.

På hjemmekampene til Sarpsborg 08 i Eliteserien har Heidi Arneberg god kontakt med alle nødetatene, med klubbens egne vakter og de innleide profesjonelle vekterne. Arneberg vil benytte muligheten til å si noe til alle tilskuerne:

-De aller, aller fleste på Sarpsborg stadion er hyggelige og høflige. Det kan imidlertid virke som om noen få tror at vi er ute etter å ta dem, men det er selvsagt ikke tilfelle. Vår jobb er å gi folk trygghet og sikkerhet. Med så mange mennesker samlet på et lite område, kan det oppstå utfordringer. Vi må derfor minimalisere risikoen og av den grunn har vi regler som vi må følge. Fotballforbundet har et helt planverk vi må rette oss etter, så det er ikke noe klubben finner på.

Merethe Sandtangen er ny leder av supporterklubben Fossefallet.

Material property, Organism, Font
Smile, Font

Fossefallet er på offensiven

Sarpsborg 08s supporterklubb Fossefallet er klare for en ny sesong. Supporterne er på offensiven med nytt styre.

Tekst: Jon Henriksen

Fossefallet har støttet Sarpsborg 08 i tykt og tynt i alle år. Det akter supporterne å fortsette med. Nyvalgt styreleder Merethe Sandtangen forteller:

-Vi skal gi alt for laget, vi bidrar med støtte fra tribunen både på hjemmekampene og bortekampene. Hvis du ikke kan dra på bortekamp, så møtes vi på Neptune Pub for å se kampen på TV. Det er alltid god stemning på puben, men fotball er best på stadion.

Fossefallet har for øyeblikket 485 medlemmer. Antall medlemmer har økt noe de siste årene.

-Vi ønsker nye medlemmer velkomne, særlig på tribunen, er det viktig at vi er flest mulig. Vi kan tilby et inkluderende miljø, der vi synger og skaper trøkk på kampene.

Trenden skal snus

-Er det utfordrende å få med folk?

-Vi har sett at det har vært litt vanskeligere under og etter coronapandemien, men vi håper og ønsker at denne trenden gradvis skal snu, slik at vi kan få tilbake det magiske vi skapte under Europacupkampene, sier Sandtangen.

Flere arrangementer

Fossefallet setter opp buss til mange av bortekampene. Turene legges ut på Fossefallets hjemmeside og på Facebook.

Supporterklubben planlegger også flere arrangementer i løpet av sesongen. Følg med på hjemmesiden og sosiale medier. Fossefallet.net er webadressen, og klubben er også representert på Instagram og Snapchat.

Fossefallet lager også tifoer, det vil si bannere. Akkurat til dette arbeidet hadde det vært hyggelig om enda flere hadde bidratt.

-VI møtes for å sy og male bannere. Det er sosialt og hyggelig, forklarer Merethe Sandtangen.

Det nye styret i Fossefallet for 2023 ser slik ut:

Leder: Merethe Sandtangen

Nestleder: Silje Darre

Styremedlemmer: Thor Erling Sørensen, Henrik Tysil, Rebecca Granath, Ludwig Ramdahl Larsen, Joachim Johansen og Emelie Darre. Det er en ledig plass i styret om noen nye kunne tenke seg dette vervet.

Når det gjelder den nyvalgte lederen, Merethe Sandtangen kom hun inn i supporterklubben i 2014. Det angrer hun ikke et sekund på.

-Jeg ble inkludert i supportergjengen fra første stund av. Syngingen under kampene og den gode stemningen tok meg med storm, så det å kunne bidra slikt, er helt fantastisk, sier Sandtangen.

Merethe Sandtangen er 43 år, er gift, har to gutter og er pedagogisk leder i en barnehage.

Sarpsborg 08s sikkerhetssjef, Heidi Arneberg , skal til New Zealand med kvinnelandslaget i fotball.

Font
Font

God stemning under fotballkampene til Sarpsborg 08 bidrar Fossefallet til. Supporterklubben har plass til flere medlemmer. Foto: Audun Braastad / NTB

"

Automotive design, Jeans, Table, Food, Tableware, Smile, Chair

-går for godt og sunt kosthold

Beate Hybert har overtatt styringen av kjøkkenet til Sarpsborg 08 på Sarpsborg stadion. Kokken er klare for å lage tusenvis av måltider i løpet av 2023.

Beate er ny kjøkkensjef på Stadion

Vehicle registration plate, Automotive lighting, Tire, Wheel, Grille, Car, Hood
Automotive lighting, Motor vehicle, Car, Hood, Font, Bumper

Beate Hybert er ny kjøkkensjef for Sarpsborg 08 på stadion.

Ikke stor forskjell

Beate Hybert elsker å lage mat og jobben på Stadion har også gjort at fotballinteressen aldri har vært større.

-Familien har alltid sett kampene til Sarpsborg 08, men jeg er enda mer på etter at jeg byttet jobb. Det er også sønnene mine, sier hun.

-Hva er forskjellen på kjøkkendriften nå sammenlignet med tidligere?

-Det er ikke så stor forskjell. Jeg foretar litt andre og større innkjøp gjennom grossister for å få ned prisene og for å spare tid. Utover det er det ganske likt.

Takk til Thor B.

Det er Thor B. Andreassen som i mange år har hatt ansvaret for at kjøkkentjenesten til Sarpsborg 08 har fungert. Nå trekker den godeste Thor seg litt tilbake. Han får ros av klubbens daglige leder, Raymond Fjeld.

-Thor har vært en bærebjelke og en viktig person for oss. God mat og godt miljø har Thor skapt, så takk til ham for innsatsen.

Smile, Jeans, T-shirt

Tekst: Jon Henriksen

Etter 11 år som kokk på Quality Hotel på Grålum, trengte Beate Hybert et sceneskifte i arbeidskarrieren. Valget falt på å bli ansvarlig for kjøkkenet på Sarpsborg stadion. Det angrer Hybert ikke på.

Takknemlige gjester

-Spillerne, trenere, alle som jobber i administrasjonen, de frivillige og klubbens sponsorer er alle hyggelige og takknemlige. Jeg kaller dem for mine gjester og jeg stortrives i min nye rolle, sier Hybert og smiler bredt.

Beate Hybert har ansvaret for å lage frokost og lunsj til klubbens spillere. I tillegg er det snakk om mat på kampdager og ikke minst skal partnerne bespises I VIP-lokalene på hver eneste hjemmekamp. Det dreier seg om kanskje 6-7 000 måltider i løpet av ett år. Andre ansatte i klubben og de som jobber hos leietakerne bruker lokalene som sin kantine.

Mange måltider

-På hverdagene lager vi mat til nærmere 100 personer og på VIP er det 300 personer som skal ha mat, opplyser kokken, som får hjelp av lederen i Støttegruppa, Roar Eriksen når det gjelder å holde orden på vaktplanene gjennom uka.

Tro nå ikke at Beate Hybert kun lager mat. Hun har også ansvaret for å kjøpe inn mat og sette opp ukemenyer. De frivillige, som gjør en stor innsats og som kokke-Hybert roser, bidrar også med matlagingen. Overoppsynet har imidlertid sjefskokken fra Fritznerbakken.

-Jeg samarbeider tett med den portugisiske ernæringsfysiologen, Carla. Hun vil gjerne at vi skal spise mye fisk og kylling, samt generell sunn mat. Jeg satser på et variert, sunt kosthold. Spillerne er for eksempel veldig fokusert på å spise sunn mat, så dette er egentlig ingen utfordring.

En av de mange trofaste frivillige er Kari-Ann Sundal. Her sammen med nykommeren Peter Reinhardsen.

Rectangle, Font
Motor vehicle, Automotive lighting, Tire, Car, Wheel, Grille, Hood

Kjøkkentjenesten på Sarpsborg stadion holder høy kvalitet. Fra venstre: Alf Erik Bjørnstad, Sissel Engebretsen, Birgit Liljan Lunde og Beate Hybert.

"

Street light, Road surface, Sky, Car, Vehicle, Wheel, Tire, Asphalt, Gesture, Travel

Arne passer på i all slags vær

Du har sikkert sett Arne Kirkerød stå ved monumentet ved kunstisen. I all slags vær passer Kirkerød på at bilistene ikke parkerer foran hovedtribunen på Sarpsborg stadion.

Tekst: Jon Henriksen

-Det er bare de som har gyldig adgangs kort som får parkere i nærheten av stadion, sier Arne Kirkerød.

Forståelsesfulle

På sin milde måte kontrollerer Arne Kirkerød de som ankommer i bil, og han slipper kun inn spillere, dommere, personer fra fotballforbundet, mediefolk og andre som skal jobbe under kampene.

-De fleste er hyggelige og forståelsesfulle, men siden plassen i og rundt stadion er ganske begrenset, må vi ha regler, sier Kirkerød, og legger til at det var enda strengere regime og mer jobb da Sarpsborg 08 spilte Europacupkamper.

Gir seg ikke

Arne Kirkerød har hatt jobben i seks år. Det harregnet, snødd, blåst og vært tropevarme. To og en halv time før kampen starter er han på plass. 66-åringen har ingen tanker om å trappe ned på virksomheten.

-Jeg holder og ønsker å gjøre en jobb på frivillig basis. Neste år skal jeg gå av med pensjon, og da skal jeg også engasjere meg i Støttegruppa.

-Får du sett kampene?

Ja. Min jobb er over når kampen starter. Da finner jeg meg en plass i midtgangen på hovedtribunen, avslutter Kirkerød.

Arne Kirkerød har fast vaktplass ved kunstisbanen på Sarpsborg stadion.

Font
Automotive mirror, Font, Window
Cheek, Smile, Lip, Hand, Eyebrow, Shoulder, Eyelash, Mouth, Neck, Jaw

Spennende byggeplaner på Sarpsborg stadion

Sarpsborg 08 har ambisiøse tanker og ser på muligheter for utbygging i og rundt Sarpsborg stadion.

Tekst: Jon Henriksen

Det er de to hjørnene ned mot treningsfeltet som skal «tettes igjen» med to nye bygningskropper. Det har versert ulike planer, men nå foreligger et justert prosjekt som virkelig virker spennende.

-Vi leker med tanken og ser på mulighet for å utvikle ulike elementer. Hvordan eventuelt arealinndelingen blir mellom de fire segmentene, må kanskje justeres ut fra behov og økonomi, påpeker daglig leder i Sarpsborg 08, Raymond Fjeld.

Ser på muligheter

-Vi er i en fase hvor vi ser på muligheter, og har noen tanker om å kunne utvikle stadion til å bli «hjertet» for idrett i byen vår, og om mulig kombinere dette med utdanning. Vår kommunikasjon og vårt samarbeide med Sarpsborg Kommune er upåklagelig, og vi har felles interesse i å utvikle idretten i byen vår. Ikke bare eliteidretten, men også breddeidretten. Det er summen av hva vi sammen skaper som utgjør helheten, så skal vi som eliteklubb løfte og gå i front

-Sarpsborg som idretts by må øke sitt fokus, og ikke minst se verdien i at vi utvikler gode konsepter som gir ungdommen muligheten til å gi idretten en mulighet i egen by, avslutter Fjeld

08, kommunen og frivilligheten

-Det er viktig og bra at vi har en klubb som ønsker å utvikle stadion til å bli «hjertet» for idrett i byen vår, slik de forespeiler her. Det er offensivt og spennende planer synes jeg, sier Therese Thorbjørnsen, utvalgsleder for kultur og oppvekst, samt ordførerkandidat for Arbeiderpartiet.

-I Sarpsborg er vi opptatt av å lage gode nærmiljøer og legge til rette for økt aktivitet i og rundt stadionområdet. Det er en møteplass som yrer av liv fra morgen til kveld. Her vil vi fortsette å utvikle området sammen med idretten og frivilligheten.

Stadionområde aktuelt

-Bystyret har vedtatt at vi skal utvide gymsal kapasiteten på Krusløkka. Vi har hatt en mulighetsstudie der stadionområdet er en av de aktuelle plasseringene vi ser på av en flerbrukshall.

-En god dialog mellom klubben og kommunen er viktig. Både rundt utviklingsplaner, men også det å utveksle ideer og se muligheter rundt Sarpsborg stadion sammen med Sarpsborg 08. Sammen skal vi bidra til vekst og sammen kan vi bidra til at Sarpsborg når sitt mål om å være Norges mest attraktive by innen 2027.

Therese Torbjørnsen

Building, Skyscraper, Rectangle, Triangle, Sky
Automotive tire, Rectangle, Font

Slik kan «nye» Sarpsborg stadion bli. Spennende planere i og rundt stadion.

"

Sports uniform, Smile, World, Jersey, Font, T-shirt

langt flere produkter å velge imellom

Danske Hummel er Sarpsborg 08s nye utstyrsleverandør. Det vil føre til at klubbens supportere vil få langt flere produkter å velge imellom.

Ny utstyrleverandør gir supporterne

Tekst: Jon Henriksen
Foto: Jarl Morten Andersen

-En grunnene til at vi skiftet leverandør på utstyrssiden, var nettopp produktspekter er veldig bredt og omfattende. Hummel har et videre spekter av produkter i alle aldersklasser. De første smakebitene fikk folk i vår julebutikk på Amfi Borg, opplyser daglig leder, Raymond Fjeld.

Sarpsborg 08 har inngått en femårs avtale med utstyrsleverandøren Hummel.

SELECT, som har vært med klubben i alle år, ble valgt bort. Samtidig er det grunn til å understreke at Prozo samarbeider fortsatt med SELECT, og flere av samarbeidsklubbene i Sarpsborg har avtaler med SELECT.

Er med videre

SELECT er videre med som ligasponsor og leverer matchballer til Eliteserien, Obosligaen, Toppserien for kvinner og NM.

-Den nye avtalen er den største vi noensinne har hatt med en utstyrsleverandør. Pengene er nå en sak, men dette vil gi oss et løft, samt at vi trenger litt nye impulser enkelte ganger, sier Fjeld.

Gleder seg

Anders Mårdalen i AssistCo AS, som er Hummel-distributør i Norge, ser virkelig fram til samarbeidet. Han sier:

-Sarpsborg 08 har en lojal tilhengerskare og vi gleder oss til å involvere oss i dette store engasjementet. Klubben er sterk sportslig, men har også flotte mennesker å samarbeide med. Dette tror vi blir veldig bra.

Skiller seg noe ut

Noe av det mest synlige vi kan registrere er at spillerne har helt nye drakter. Det er ny hjemmedrakt og ny bortedrakt.

- De nye draktene har elementer i seg som er gjenkjennelig for Sarpsborg 08 sin del, men samtidig skiller drakta seg ut, sier Raymond Fjeld.

Hummel har eksistert siden 1923 og er blant verdens eldste sportsmerkevarer.

Ny drakt fra danske Hummel for spillerne i Sarpsborg 08. Du kan nå kjøpe drakta innrammet av Sarpsborg 08.

Audio equipment, Happy, Font

Ny drakt fra danske Hummel for spillerne i Sarpsborg 08. Du kan nå kjøpe drakta innrammet av Sarpsborg 08.

"

Footwear, Trousers, Smile, Shoe, Leg, Standing

En stolt og engasjert sarping!

Sarpsborg 08 er en viktig samarbeidspartner for SpareBank 1 Østfold Akershus. – Det er det mange grunner til, sier lokalbanksjef i Sarpsborg, Per Bjørnar Wiig.

SpareBank 1 Østfold Akershus:

ANNONSØRINNHOLD FRA

TROFASTE SUPPORTERE: SpareBank 1 Østfold Akershus i Sarpsborg håper på en god sesong for Sarpsborg 08. Eliteserieklubben er en viktig samarbeidspartner for det lokale bankkontoret.

Tekst: Erik-André Kristiansen

– Vi ønsker å samarbeide med partnere som er solide, kompetente og som ønsker å skape gode opplevelser for innbyggerne våre. Det er viktig at de deler vår visjon om å være en lokal støttespiller som bidrar til vekst og utvikling i lokalsamfunnene våre, forklarer han.

Det lokale bankkontoret vil blant annet bidra til å skape positive opplevelser for publikum og samtidig motivere barn og ungdom til å satse på idrett.

– Sarpsborg 08 har vært en veldrevet klubb i mange år. De har hatt suksess og er en spydspiss for å rekruttere unge mennesker til idretten – alt med lokale ildsjeler som står på for byens og klubbens beste, fortsetter Wiig.

Gir tilbake

SpareBank 1 Østfold Akershus er en regional sparebank med hovedkontor i Moss og seks lokalkontorer rundt om i regionen, blant annet i Sarpsborg. De tilbyr et bredt spekter av tjenester innen bank, regnskap og eiendomsmegling.

Målet er å være en lokal og personlig bank som gir gode råd og tjenester til sine kunder. En stor andel av overskuddet og bankens gavefond gis tilbake til lokalsamfunnene de er en del av.

– Derfor har vi også muligheten til å gi ut mange sponsorbidrag til forskjellige lag og foreninger. Her i Sarpsborg gir vi blant annet sponsormidler til Sparta og Sarpsborg 08.

Ved å gi økonomisk støtte kan banken bidra til at klubben har de ressursene de trenger for å rekruttere og utvikle spillere på alle nivåer.

– Dette er med på å styrke satsingen på idrett i regionen vår og bidrar til å skape en attraktiv og livlig by – som igjen kan tiltrekke seg investeringer og arbeidsplasser, sier han.

Tar ansvar

Som en aktiv og ansvarlig samfunnsaktør mener SpareBank 1 Østfold Akershus at idrett og kultur kan være en arena der barn og unge kan få oppleve utvikling og mestring.

– Vi ser på støtte til lokale sports- og kulturaktører som en viktig del av dette engasjementet. Og vi ønsker selvsagt å bidra til utvikling av fotballen i vår region, smiler Wiig.

Han peker dessuten på at Sarpsborg 08 har en lang tradisjon for å skape feststemning og gode opplevelser for publikum.

– Vi i SpareBank 1 Østfold Akershus ser derfor frem til flotte idrettsopplevelser på stadion med herlig atmosfære!

«Action Now»

Den populære banken har en viktig samfunnsoppgave i å bidra til bærekraftig utvikling av lokalsamfunnene de er til stede i.

– Vi jobber alltid aktivt for å innlemme bærekraft i alle deler av vår virksomhet. Her er Sarpsborg 08 en viktig samarbeidspartner, mener han.

De har nylig inngått et samarbeid med klubben i forbindelse kampanjen «Action Now». Det er et samarbeid mellom lokalt næringsliv, organisasjoner og offentlige myndigheter for å løfte fram FNs bærekraftsmål.

Partnerne tar del i et unikt nettverk og kan delta i en faglig prosess med fokus på bærekraftig strategi og forretningsutvikling.

– Der får vi muligheten til å utveksle erfaringer og lære av hverandre, slik at vi kan ta med lærdommen tilbake til våre bedrifter. Et flott initiativ fra Sarpsborg 08, og som passer godt med våre ambisjoner.

– Hos oss er det åpen dør

Sparebankens kontor i Sarpsborg ligger sentralt til i Torggata 12. Her kommer du til en åpen og tilgjengelig bank for byens lokalbefolkning.

– Her er alle kunder velkommen på gateplan. Du kan få hjelp med alle problemstillinger, enten det er lånetilbud, finansiering, plasseringer eller andre ting. Rådgiverne både kjenner og bor i Sarpsborg, forteller Wiig.

Den folkekjære lokalbanken har alltid flere pågående prosjekter og initiativer for å utvikle tilbudene sine.

– Og Sarpsborg 08 er definitivt et merkenavn vi kan stille oss bak. De setter byen på kartet og bidrar til lokalt engasjement og stolthet rundt det å være sarping, avrunder lokalbanksjefen.

Kontaktinformasjon:

Besøksadresse: Torggata 12, 1707 Sarpsborg

Telefon: 05700 (privat) / 05770 (bedrift)

E-post: kontakt@sparebank1oa.no

Natural landscape, Land lot, Urban design, Ecoregion, Plant, Tree, Biome
Water resources, Natural landscape, Land lot, Urban design, Plant, Ecoregion, Nature, Biome

ROSER KLUBBEN: Lokalbanksjef Per Bjørnar Wiig mener Sarpsborg 08 har en viktig posisjon i byen. – Det er definitivt et merkenavn vi kan stille oss bak, sier han.

Television, Leisure, Table

Sport & Event har blitt en suksess

I oktober i fjor åpnet Olsen Sport & Event Pub i gå-gata i Sarpsborg. Det har blitt en suksess.

Tekst: Jon Henriksen
Foto: Jarl Morten Andersen

Etter omfattende oppussing og renovering, så stod altså Olsen Pub klar til innvielse for ett drøyt halvår siden. Det har vært suksessrike måneder.

Skapt et eventsted

-Alt har gått etter planen. Vi har sendt fotball, ishockey og andre idretter, samt at foredrag og DJ. Vi har skapt det eventstedet vi hadde håpet på, sier Jørgen Andersen, som legger til at det blir spennende nå når sesongen til Sarpsborg 08 starter.

Det er gjort noen få justeringer med flere skjermer og noe lydisolering siden starten. Nå fungerer alt optimalt.

Med Olsen i porteføljen, har nevnte Andersen et komplett restauranttilbud midt i byens sentrum. Veteranen Dickens og nyskapningen Vinstua kommer i tillegg.

-Over200 på quiz

-De tre stedene utfyller hverandre med forskjellig klientell og interesser, påpeker Jørgen Andersen.

Over 200 personer melder seg på den populære Quizen på Dickens hver fredag. Siden 2017 har Jørgen Andersen kjørt fredagsquiz med stort hell. I det siste har det vært så mange påmeldte, at Olsen Pub har blitt en slags redning.

-Vi har satt opp et kamera, slik at vi streamer quizen. På den måten får vi plass til 75 deltakere ekstra, som da kan sitte på Olsen og delta.sier Raymond Fjeld.

Hummel har eksistert siden 1923 og er blant verdens eldste sportsmerkevarer.

Jørgen Andersen gleder seg til at fotballsesongen med Sarpsborg 08 starter.

Vehicle registration plate, Automotive lighting, Cloud, Hood, Sky, Grille, Car, Water
Automotive parking light, Vehicle registration plate, Wheel, Tire, Car, Photograph, Grille, Hood

samfunnsansvar og har fokus på bærekraft

Sarpsborg 08s bærekraftsamarbeid Action Now, på tvers av ulike bransjer, er vellykket. BDO er klubbens samarbeidspartner, og 13 bedrifter er med på opplegget.

Sarpsborg 08 og 13 bedrifter tar

Tekst: Jon Henriksen
-BDO står for all kompetanse og gjennomføring, mens vi fasiliterer ale samlingene på Sarpsborg stadion, opplyser kommersiell leder, Pål Tønnesen.

Flere jo bedre

Pål Tønnesen understreker at en viktig jobb for Sarpsborg 08, er å flere bedrifter til å sette i gang med bærekraftsamarbeid og samfunnsjobb.

-Jo flere som gjør dette, desto bedre blir resultatet, sier han.

Disse er med i Action Now:

• Fosby Anlegg AS

• Gretland Reno AS

• NAV Sarpsborg

• NIOS AS

• Pretec AS

• Prozo AS

• Sarpsborg kommune

• Sensor Technology AS

• Sparebank 1 Østfold Akershus

• Sørlie Bygg AS

• Utne Transport AS

Gjennom sine verdier har Sarpsborg 08 vist at klubben r samlende for hele lokalsamfunnet. Som klubb er ønsket å ta en samme rollen i forbindelse med bærekraft.

-Ambisjonen e å samle det lokale næringslivet og jobbe mot et felles mål. Vi skal være med, sammen med næringslivet, å løfte fram FNs bærekraftsmål, påpeker Pål Tønnesen.

Sarpsborg 08 har tre overordnede mål med Action Now, og disse er:

• Mindre ulikhet

• Være en pådriver for å stoppe klimaendringene

• Inspirere til handling og samarbeide for å nå målene – Action Now.

Gjennom samarbeider i Action Now får partnerne tilgang til et unikt nettverk, samt deltakelse i en handlingsorientert og faglig prosess med bærekraftig strategi og forretningsutvikling.

Action Now er et viktig tiltak i regi av Sarpsborg 08 og BDO.

Sports uniform, Shorts, Jersey, Soccer, Sleeve, Player, Gesture, Sportswear, Font

PETTER «SMART» både på og utenfor banen

Som fotballspiller var Petter Kalnes kjapp i både bein og hodet. Nå, som mediemann, har han snert i replikken og han er fortsatt smart i toppen. Petter gleder seg til en ny fotballsesong på vegne av alle sarpinger som er glad i fotball.

Tekst Jon Henriksen
Foto
Jarl Morten Andersen

En arbeidsuke på ungdomsskolen i den ærverdige lokalavisa Sarpen i 1922 var starten på en omfattende mediekarriere. Det var den gangen Knut Roen og Reidar Kaspersen styrte Sarpen-skuta.

-Etter endte arbeidsuke ble jeg frilansjournalist i SArpen. Syklet rundt og dekket lokale fotballkamper. En lærerik og artig periode, minnes Petter Kalnes.

Journalistisk teft

I 1987 ble Kalnes hentet inn som sommervikar i SA. En liten, spedlemmet og kvikke skolegutt dukket opp i redaksjonens lokaler. Det skulle raskt vise seg at han hadde journalistisk teft. Det at han var et sosialt vesen, var ikke akkurat noe minus.

-Det har vært mange fine år i SA og er glad for at jeg fikk tilbake jobben etter to års fravær. Da jobbet jeg i Glomma Media, sier han.

Alll round-journalist, sportsjournalist, sportsleder og nyhetsredaktør. Vi kan med hell også legge til programleder og kommentator. Lokalavisa har satset på lys og bilde siden 2014. Det at valget falt på Petter Kalnes i denne forholdsvis nye rollen var helt naturlig og riktig.

Fotballfaglig ballast

Som tidligere fotvalspiller med over 200 kamper på Tune og Greåkers A-lag, samt kretslaget i flere år, hadde Kalnes den fotballfaglige ballasten som er viktig når du skal kommentere, om det så er på papir, nettet eller TV.

-Det var Europacupkampene til Sarpsborg 08 som virkelig satte fart i vår satsing på SA.TV. E-cupkampene førte til at vi tok et stort steg i denne for oss nye verden. Det har bidratt til at vi hadde en plattform å bygge videre på når det gjelder lyd og bilde. Det samme gjelder podcastvirksomheten.

-Dette er vel ressurskrevende arbeid?

-Ja, det er jo det for en liten, lokal aktør som oss. Thomas Andersen og jeg jobber for det meste med dette, men andre har også vært andre involvert. Når det har vært som mest hektisk har jeg blitt fristilt fra andre oppgaver i redaksjonen.

Verdt hver en krone

-Disse E-cupkampene må ha kostet avisa mye penger?

-Hjemmelaget har rettigheten og når det gjaldt bortekampene var det som oftest et medieselskap som eide rettighetene. Med tanke på at vi viste alle Sarpsborg 08s kamper, så kan vi takke tidligere styreleder Cato Haug for det. Han la ned en kjempeinnsats for at sarpingene skulle få se kampene. Det kostet oss noen hundre tusen kroner, men var verdt hver en krone.

I dag sendes Sarpsborg 08s kamper på SA.TV. I papiravisa og på nettsiden skrives det nesten kun om eliteserieklubben, og så Sparta da. De små breddeidretten er utradert fra spaltene i lokalavisa. Om dette fenomenet sier nyhetsredaktøren:

-Observasjonen er korrekt. Hovedårsakene er at vi i dag vet alt om leseren. Vi har kunnskap om interesse, alder, kjønn, hvilke artikler som løser ut abonnementssalg og mye mer. Tidligere drev vi avisa ut fra tradisjon, og så har nettet også endret journalistikken. Vi skriver rett og slett om det leserne vil ha.

Papiravisa lever

Var journalistikken bedre før?

-Nei, det tror jeg ikke, men heller ikke noe spesielt dårligere. Vi driver annerledes i dag basert på kunnskap. Formen er også noe endret, men de journalistiske prinsippene står fast.

-Er papiravisa død snart?

-Produktet er seiglivet og vil nok bli gitt ut i en del år ennå, men antall utgivelser og innhold vil bli endret. Mange liker fortsatt å lese artikler, se på bilder og titte på annonser på papir. Vår største utfordring når det gjelder kjøp av abonnement, er knyttet til de unge. Ungdommen henter informasjon fra mange ulike steder og følgelig mener mange underv40-50 år, at de klarer seg uten avis.

Som kommentator spesielt og som journalist generelt, er man utsatt for hets og mishagsytringer fra mange hold. Petter Kalnes har opp gjennom årene stått i dette spenningsfeltet og er blitt ganske hardhudet. Han mener at han fyller en viktig rolle samtidig som han innrømmer at det å mene noe kan ha sin pris.

Kan bli hett

-De gangene du tråkker til litt, så kan reaksjonene komme. Samtidig vet de ansvarlige i både Sarpsborg 08 og Sparta, at hensikten i utgangspunktet er god. Vi har ikke til hensikt å ødelegge noe, men peker enkelte ganger på at saker og ting bør endres. Det er gjort i beste mening, men det kan faktisk hende at jeg ligger våken om natta og tenker om jeg har gått over streken. Det gnager litt når du har sendt av gårde en litt krass kommentar.

Selv om Petter Kalnes lever i et lokalsamfunn der nesten alle kjenner alle, så føler han ikke at han har en haug med uvenner.

-Hvis du er ærlig og ryddig i kommunikasjonen, pleier det som oftest å gå ganske bra. Selvsagt blir det hett når vi lager artikler på maktkamp i Sarpsborg 08, der Cato Haug var i klinsj med Jan Kristian Fjærestad., men det var en realitet. Det var ikke lokalavisa som konstruerte denne saken. Den lå der og ulmet. Vi brakte den til torg og tok ansvar for å stikke hyll på verkebyllen.

Hyggelig sesong

Smørrebrødene til Dickens er fortært. Vannglassene og kaffekoppene er tom. Helt på tampen av denne særdeles hyggelige, åpenhjertige og vennligsinnede samtalen, svarer intervjuobjektet slik på spørsmålet om hva vi kan forvente av årets utgave av Sarpsborg 08.

-Jeg er usikker, men klarer man å stille et fulltallig og skadefritt lag på beina, kan det bli en hyggelig plassering på den øverste halvdelen av tabellen. Laget er avhengig av å komme i flytsonen, for Billborn-fotballen er ikke uten risiko og derfor er dette ekstra viktig. Det har oppstått et ganske stort skille norsk fotball basert på økonomi og det er en bekymring vi alle kan dele. Sarpsborg 08 må gjøre seg mindre avhengig av spillersalg og må derfor øke inntektene fra andre kilder. Det er vanskelig, men fullt ut mulig. Jeg er optimist og gleder meg til sesongen.

Sier den lokale fotballeksperten.

Petter Kalnes

Alder: 53 år

STILLING: Nyhetsredaktør

FAMILIE: Gift, tre barn

BOR: Grålum

Petter Kalnes intervjuer sportssjef i 08, Thomas Berntsen. Foto: SA.

Sleeve, Font
Font

Jeg kan ligge våken om natta etter å ha sendt av gårde en krass kommentar

Petter Kalnes

"

Conference room table, Tableware, Food, Smile, Chair, Plate, Desk

Nesten 100 frivillige gjør en formidabel innsats for Sarpsborg 08 hele året

Støttegruppa til Sarpsborg 08 består av 65 personer. I tillegg har Damegruppa en titalls medlemmer, så det er mange som legger ned en frivillig innsats for klubben.

Tekst Jon Henriksen
Foto Jarl Morten Andersen

Roar Eriksen er leder av Støttegruppa. Han trives med lederrollen, som bidrar til han må gjøre en ekstra innsats gjennom hele uka. Blant annet setter han opp vaktlistene for kjøkkentjenesten og en del annet arbeid.

Godt samarbeid

-Trivelige oppgaver alle sammen, og så består Støttegruppa av så mange herlige folk. I tillegg har vi et tett og godt samarbeid med administrasjonen. Det fungerer fint, sier Roar Eriksen.

Hver onsdag samlet de godt voksne mannfolka til møte på Sarpsborg stadion. Arbeidsoppgaver fordeles, men det blir også mye tid til sosialt samvær, kameratskap og fotballprat. På møtene kommer både administrasjonens folk og trenerne innom. Støttegruppa er med andre ord alltid oppdatert på klubbdriften. God kommunikasjon og hyppig informasjon, bidrar seg selv til trivsel.

-Noen har fast vakter på kjøkkenet, andre feier og rydder tribunen foran hver hjemmekamp. Vi hadde stordugnad en av de siste dagene i mars, slik at skal være klappet og klart til årets første hjemmekamp mot Bodø/Glimt. Enkelte er vakter og vi påtar oss å male hus for folk på dugnad. Inntektene går til klubben.

Damegruppa også

Det blir også tid til fårikalaften, lutefiskkveld, julebord og andre sosiale tilstelninger. Turer til bortekamper blir det også, Vi samarbeider godt med Damegruppa og kjører felles buss til arrangementene.

Hver mandag er det mange som spiller bowl i førsteetasjen under tribunen. Det er altså en aktiv gruppe som bistår Sarpsborg 08 i hverdagen, og klubben tilrettelegger så godt det er mulig.

-Glem ikke at vi kårer «Årets siller» etter endts sesong. Spilleren kommer på vårt julebord og mottar ett bilde med vedkommende i en kampsituasjon, samt et gavekort. Det er en jury på tre personer, som skiftes for hver kamp, som gir poeng til de tre beste spillerne i hver kamp, Vi har en intern tippekonkurranse gjennom sesongen, og «årets tipper» blir kåret. Det kåres også en vinner etter hver runde, forteller Roar Eriksen-

Støttegruppas medlemmer betaler kontingent, som er gruppas eneste inntektskilde egentlig. Klubben støtter imidlertid til ved sosiale tilstelninger med og drikke.

Tar imot nye medlemmer

-Vi er til for klubben og klubben er for oss. Det er et gjensidig og godt samarbeide, der vi kan treffes og ha det hyggelig kombinert med å gjøre en samfunnsnyttig innsats. Utgangspunktet for all denne frivilligheten er at det er utmerket for alle involverte.

-Noen ønsker for sesongen 2023?

-Det er selvsagt at lagene våre skal prestere best mulig. Vi kan også tenke oss flere yngre medlemmer. Gjennomsnittsalderen begynner å bli i høyeste laget, så litt nyrekruttering hadde vært fint. Alle er velkomne, det er bare å ta kontakt, påpeker Roar Eriksen.

Petter Kalnes intervjuer sportssjef i 08, Thomas Berntsen. Foto: SA.

Output device, Product, Font, Line

Frivilligheten i Sarpsborg 08 er stor. Både damegruppa og støttegruppa er aktive. Her ser vi en gruppe av ivrige frivillige medarbeidere fra støttegruppa.

"

Field house, Product

Nytt lunsjtilbud på fredagstreningene

Fra fredag 5. mai kan du se Sarpsborg 08s A-lagsspillere trene samtidig som du kan kjøpe noe å bite i. Damegruppa og Støttegruppa står for serveringen

Tekst Jon Henriksen
Foto Jarl Morten Andersen

-Det er mulig å kjøpe vafler, pølser, kaffe og brus. Legg lunsjen til stadion, sier Rune Arneberg, som har tatt initiativet til det nye tiltaket.

Aner lagoppstillingen

Fredagstreningen er litt spesielle siden det ofte er siste skikkelige trening før kamp. Da kan man blant annet ane konturene av hvordan lagoppstillingen blir.

-Det er allerede noen sitter på jernbanetribunen og følger med på treningene. Nå er håpet at flere kan komme, slik at vi kan skape en bredere supporterkultur. Vi tror at spillerne også vil sette pris på dette.

Klokka 11.00-12.00

Rune Arneberg unnfanget ideen da han så hvor mange supportere som overvar treningene i utlandet. Hos toppklubbene kan det faktisk være flere tusen på enkelte åpne treninger. I Hammarby, der Sarpsborg 08s trener, Stefan Billborn kommer fra, er det vanlig at supporterne møter opp i stort antall.

-Trenerne våre vil sikkert stikke bort om oss å slå av en prat når det passer, sier Arneberg, som oppfordrer alle til å ta seg en pust i bakken mellom klokka 11.00 og 12.00 på fredagene fremover.

Rune Arneberg og andre frivillige åpner kiosken på jernbanetribunen hver fredag fra 5. mai.

Happy, Sky, Gesture, Font
World, Happy, Font

Rune Arneberg og andre frivillige åpner kiosken på jernbanetribunen hver fredag fra 5. mai.

"

Lip, Smile, Happy

Satser på skolering av vakter og frivillige

Sarpsborg 08 er sitt ansvar bevisst som kamparrangør. Blant annet blir vakter og friuvillige skolert.

Tekst: Jon Henriksen
Foto: Alexander Klaussen

Det å arrangere fotballkamper i toppdivisjonen er krevende. Det er mange hensyn å ta og kravene øker på arrangørene fra blant annet fotballforbundet. Med 5 000 tilskuere eller mer på tribunen, vil det alltid være en viss sikkerhetsrisiko. Det er denne risikoen som klubben ønsker å minimere.

Bombetrusler og brann

-Vi har valgt å sette fokus på dette med skolering i år, opplyser arrangementssjef i Sarpsborg o8, Tone M. Karlsen.

Tidligere i år, så har klubben avviklet miniførstehjelpskurs for frivillig og «Table top»/papirøvelse for soneledere og noen vakter i forhold til oppgaver fra politi og brannvesen.

-Det er øvet på alt fra bombetrusler til brann, fremholder Karlsen.

Tre landskamper

I tillegg til dette, har Sarpsborg 08 at minivekterkurs, via selskapet Qsec, for alle vaktene og de som ellers ønsket å delta.

-I tillegg til våre egne kamper, så har vi også arrangere tre landskamper for NFF/UEFA, kvalifisering G17. Det setter vi stor pris på, sier Tone M. Karlsen, som oppfordrer alle som har lyst til å gjøre en dugnadsinnsats å melde seg til tjeneste. Behovet er stort.

Arrangementssjef Tone M. Karlsen retter fokuset inn på mer skolering av vakter og frivillige.

Automotive lighting, Motor vehicle, Grille, Hood, Bumper, Car, Font
Motor vehicle, Automotive tire, Hood, Bumper, Font

Arrangementssjef Tone M. Karlsen retter fokuset inn på mer skolering av vakter og frivillige.

"

Human body, Flash photography, Joint, Shoulder, Muscle, Neck, Jaw, Sleeve, Gesture, Beard

Fotball Invest skal ha inn mer penger

Sarpsborg Fotball Invest planlegger en ny emisjon før sommerferien. Håpet er å få inn nye millioner til Sarpsborg 08

Tekst: Øivind Karlsen
Foto:
Jarl Morten Andersen

Ambisjonen er å få inn tre til fem millioner friske kroner til klubben. Norsk fotball er inne i en pengegalopp og for å henge med, så trenger Sarpsborg 08 mer penger.

-Målet er at Thomas Berntsen skal få noe mer å rutte med, slik at vi kan finne interessante, trenbare spillere som vi kan videreutvikle og selge videre om et par sesonger, sier styreleder i Sarpsborg Fotball Invest.

Mer penger

Det å hente spillere fra lokale klubber er vanskelig. Tiden kan være forbi. De nytter i hvert fall ikke å satse alt på det lokale kortet. Klubben må bredt ut i markedet og jakte talenter. Til det trengs det risikovillig kapital.

_Det vi ser at det brukes mer penger i norsk fotball enn noen gang. Spillerlønningene fyker i været og det samme gjør overgangssummene. Det er viktig at Sarpsborg 08 har en robust og nøktern lønnspolitikk, men samtidig kan vi ikke bli så baktunge at vi mister fotfeste og havner i Obos-ligaen, sier Andersen.

Hele byen med

Sarpsborg Fotball Invest kommer tilbake til emisjonen når alle detaljene er spikret. Jon Andersen håper på god respons:

-Det er viktig at flest mulig som kan bidrar med penger. Dette er ikke et enkeltmannsmannsprosjekt eller en jobb for noen få utvalgte. Hele Sarpsborg burde engasjere seg på en eller annen måte, slik at vi kan ha toppfotball i Sarpsborg i mange, mange år fortsatt.

Jon Andersen – offensiv styreleder i Sarpsborg Fotball Invest.

Jon Andersen – offensiv styreleder i Sarpsborg Fotball Invest.

Working animal

forsikringsrådgivr og gårdbruker

Ole Jørgen Halvorsen har i hele sitt voksne liv vært profesjonell fotballspiller.

OLE JØRGEN har gått fra profesjonell fotballspiller til

Tekst: Jon Henriksen
Foto:
Jarl Morten Andersen

På noen få måneder er livet snudd på hodet. Han har sivil jobb, blitt styremedlem i Sarpsborg 08 og Ole Jørgen får kanskje noe mer tid til å drive gården han eier i Skjebergdalen.

35-åringen, som opprinnelig kom fra Borgen IL til Borg Fotball (forløperen til Sarpsborg 08) tilbake i 2003, fikk ikke videre kontrakt med Sarpsborg 08 i fjor. Det var en forholdsvis dramatisk historie, der Halvorsen ble veldig skuffet. Likevel beholdt han fatningen og overreagerte ikke.

Stilt opp for klubben

-Det var selve fremgangsmåten, mangelen på dialog som var skuffende. Jeg hadde stilt opp for klubben og deltatt på alt fra barnebursdager til pengeinnsamlinger. Det handler om å ta omdømme på alvor, mener Halvorsen, som har lagt historien bak seg.

Beviset for at alle har satt strek over den famøse behandlingen Halvorsen fikk, kom på Sarpsborg 08s årsmøte i forrige måned. De ble han nemlig innvalgt i klubbstyre som varamedlem.

Må ha kjøreregler

-Det var hyggelig å bli spurt og jeg tror at jeg har noe å bidra med. Jeg skal i hvert fall påse at klubben behandler ansatte på en ordentlig måte. Vi må ha kjøreregler for hvordan avskjedigelser foregår, fastslår Olje jørgen med bestemt mine.

Vi sitter på gården Langsholdt nordre i Skjebergdalen. Et par mil fra Sarpsborg sentrum ligger den gamle gården med idylliske Langen som nærmeste nabo. Ole Jørgen Halvorsen kjøpte den falleferdige gården tilbake i 2017. Nå har han restaurert deler av våningshuset, og det er fullt ut beboelig.

Ikke helt tilfeldig

-Det var verken strøm eller vann her, men nå er det meste av dette på stell, sier Ole Jørgen, som til vanlig bor på Borgenhaugen med familien.

Det er ikke helt tilfeldig at Ole Jørgen Halvorsen endte opp med en gård, eller et småbruk, i Skjebergdalen. Hans bestefar og oldefar kom fra disse traktene, og hele livet har han trasket rundt i området. Han har jaktet og gått tur i terrenget, så kjøpet kom ikke helt ut av et blå.

Flere dyr

Med 17 kuer, kjøttfe altså, tre sauer og en kanin hoppende rundt, er det ikke tilstrekkelig økonomisk grunnlag til å leve av, men noen inntekter blir det. Nylig kjøpte Ole Jørgen en hytte som ligger på eiendommen. Hytta ligger nydelig til på en høyde ut mot Langen, og hytta leies ut.

-Hva gjør du med kjøttet?

-Slakteriet kommer og henter dyra. Noe selges og så kjøper jeg litt kjøtt tilbake, som jeg igjen selger videre til slekt og venner. Det blir mest hobbybasis, men det er artig å holde på med dyr. Det blir en mer levende gård av det.

Ønsker du å lese mer om byen Vigo kan du klikke deg inn på www.motormagazinet.no/reise

Grisen Preben

-Sarpsborg 08s kaptein, Joachim Thomassen har hatt gris hos deg. Blir det flere griser etterhvert?

-Det stemmer at Joachim hadde gris en stund. Den het for øvrig Preben av alle verdens ting. Til høsten er vi klare for flere griser, og da må vel i hvert fall en av dem hete Billborn, sier Ole Jørgen og smiler bredt.

Ole Jørgen Halvorsen har også åpnet gården for skoleklasser og foreninger. Det er populært for de aller yngste å komme på gårdsbesøk.

Det hadde nesten vært umulig å eie og drive en gård med dyr helt alene når du bokstavelig talt har mange baller i lufta. Uten hjelp fra den alltid så trivelige pappaen Per Olav, hadde det ikke vært mulig. Han er gårdsgutt, og Per Olav hadde til og med kokt kaffe til oss da vi kom på besøk en iskald dag i mars.

Bidrar i Borgen

-Både pappa og mamma, Ann Christin, samt resten av familien, har støttet opp om dette prosjektet. Det er jeg takknemlig for.

Etter en lang fotbalkarriere med spill i Sarpsborg 08, Sogndal, Notodden og Bodø Glimt, er Ole Jørgen tilbake i moderklubben Borgen. Der skal han være hjelpetrener og spille på A-laget. I tillegg er han trener i klubbens ungdomsavdeling.

-Det er morsomt å bidra litt i klubben jeg vokste opp i, men gjør ikke noe stort nummer av dette. Jeg trener kun en eller to ganger i uka, og bør egentlig skjerpe meg litt, sier mannen som fortsatt er slank i kroppen og åpenbart i rimelig god form.

Reddet Sarpsborg 08

-Noen spesielle historier å tenke tilbake på fra alle disse årene som fotballspiller?

-Det er mange, men kanskje den beste og mest interessante, er det at jeg gikk til Sogndal i 2009. Overgangssummen som Sarpsborg 08 bidro vel til å redde klubben økonomisk der og da. Det er det fint å se tilbake på.

Ole Jørgen skjenker i kaffe, der vi sitter på et nymalt kjøkken med plassbygde skap fra 1920-tallet. Han penser selv inn på livet som fotballspiller. Det er noe annerledes enn mange tror å være profesjonell fotballspiller. Det å leve ut denne fotballdrømmen er ambisjonen for mange unge, men bare et fåtall kommer gjennom nåløyet. Toppfotballen er krevende.

Lever i en boble

-Som fotballspiller er du privilegert siden alt er tilrettelagt, men det handler også mye om hard trening og konsentrasjon. Du lever i en slags boble, slik at du kan prestere best mulig. Det jeg gleder meg mest til, er at jeg kan ha fri sammen med familien på helgene. Her ligger den største forskjellen i mitt nye liv.

-På hvilken måte?

-I helgene spilles det kamper. Vi trener lørdag, så den dagen går bort. Søndag er det kamp, og selv da vi hadde hjemmekamp, kunne jeg ikke dra på stranda med ungene. Jeg måtte rette blikket mot selve kampen, for å være klar. Fotballen blir altoppslukende.

Jobb i Gjensidige

Ole Jørgen Halvorsen har altså lagt bort den blå hvite fotballdrakta. Drakta er erstattet med penbukser og nystrøket, blå genser når han ikke tar på seg arbeidsklærne til gårdsbruk. Jobben i Gjensidige syns sarpingen er spennende.

-Jeg har hatt dialog med Gjensidige en stund, men jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg takket ja til tilbudet. Jeg hadde jo ingen bakgrunn når det gjelder forsikring. Imidlertid har de første månedene gått bra.

Det er primært landbruksforsikring og næring Ole Jørgen jobber med. Begge deler omfattende og forholdsvis kompliserte greier med lover og regler det skal tas hensyn til. Private forsikringer er mer A-4, og følgelig litt enklere å håndtere.

-Jeg blir kurset og har gode kolleger, så jeg tror jeg får en fin fremtid i forsikringsbransjen, mener Ole Jørgen Halvorsen.

Smile, Plant, Tree, Building, Sky, House, Window, Travel, Wood

Ole Jørgen Halvorsen har gått fra å være profesjonell fotballspiller til å bli forsikringsrådgiver og gårdbruker.

"

Facial expression, Coat, Sleeve, Font
Facial expression, Coat, Sleeve, Font